fredag den 10. januar 2014

Ankomst Hoi An og første dag på cykel

Hej derhjemme
En lille hilsen med et par indtryk fra ankomst til Hoi An og vores første cykel tur på hotellets cykler.
Vi fik pakket vores gods i Ho Chi Minh og fik en sidste kop kaffe på vores lille ynglings restaurant, før en taxi bragte os til lufthavnen. Jetstar virkede perfekt og vi satte os godt til rette i sædet på en 737, der var fyldt til bristepunktet med vietnamesere på vej samme sted hen som os. De var meget højlydte... Velankommet i Da Nang fandt vi en taxi der kørte os de sidste 30 km til den hyggeligste by i Vietnam... Hoi An. Her fandt chauføren fint vores hotel og det levede op til vores forestillinger. En fin villa med både opholdsområde og udsigt. Vi tog naturligvis ind til midtbyen om aftenen... spændte på om der var spor af den nylige orkan der hærgede. Vi havde fulgt med på You Tube og set nogle volsomme billeder af Thu Bon der var gået over sine bredder midt i denne skønne by. Sporene var små og alle de hyggelige restauranter var nyrenoverede og kørende igen. Der var endda kommet nye til siden sidste år.
Fredag morgen var det så spændende hvad morgen buffeten kunne... og ja der var bacon og æg til Preben. Så var hans humør i orden for resten af dagen... :-)
Vi var nysgerrige for at se stranden og fandt efter morgenmaden et par cykler på hotellet. I afstadigt tempo bragte de os 4 km mod øst til Cua Da stranden. Hyggeligt at være en del trafikken, hvor alle dytter for at gøre opmærksom på sig selv. Bliv i højre side og kør dit eget tempo... Resten af trafikanterne indretter sig derefter... Dog skal man være opmærksom på modkørende i egen side, for den lille papdame eller den ældre vaskekone kommer dig i møde og skal ind til højre... og skal der læses varer af, stopper lastbilen meget pludseligt...
Vi fik faktisk mere end 20 km i benene på den hyggelige tur der fra stranden gik ned i byen til de mange små forretninger og cafe`er. Her er mange skræddere og Preben er ved at overveje om ikke en ny bunke skjorter skal med hjem? Lidt frokost og turen retur til hotellet og en lille siesta ved computeren.
Her følger lidt billeder fra turen i dag...
Pas på jer selv derhjemme... vi hygger og har det super godt...
Preben og Nette














2 kommentarer:

  1. Tak for din beskrivelse Anette! Kan se i nyder det og har det godt. Herhjemme bliver man næsten deprimeret over regnen hver dag! Pas godt på jer selv, specielt i trafikken!
    Knus Karen & Wolle

    SvarSlet
  2. Nej hvor lækkert, men Preben på cykel
    Jeg kan godt forstå at han ser på motorcykel
    Jesper

    SvarSlet