fredag den 17. januar 2014

Vi er flyttet til varmere vejr

Hej til jer alle derhjemme

Vi er rejst sydpå og er i går ankommet til Phan Thiet / Mui Ne i sydvietnam. Efter en uge i Hoi An med både voldsom sygdom og skidt vejr, fik vi ikke opfyldt vores idé om glædeligt gensyn med byen og området. Vi fik kun cyklet en enkelt dag, og fra fredag aften lagde Preben sig syg med influenza m.m. Jeg fik også en snert, men ikke helt så hårdt.
I går torsdag er vi så flyttet til varmere vejr og håber de sidste 8 dage af ferien bliver skønne.
Vi tog et fly fra Da Nang til Ho Chi Minh og derfra tog vi så en bil, der på 5 timer bragte os ud til kysten. Hotellet er dejligt og udsigten fejler bestemt heller ikke noget. Vi brugte bilturen som lidt sightseeing undervejs af dette dejlige land. Vi så mange store og meget flotte kirker og undrede os, da det jo stadig er et kommunistisk land.
Er der plads til andre guder end Marx? 

Ellers synes jeg det er sjovt at se de enkelte vietnamesere indrette sig. En har et bildækfirma og alle sine dæk stillet op på fortovet... en anden har en lille "Pho" biks med landets nationalret til salg(gadekøkken)... en tredje har en lille vogn med 10 vand, 10 sodavand, 3 øl og 3 poser chips... gad vide hvor mange kunder hun har til sine 4 små plastic stole pr. dag? og kan hun leve af det? En fjerde har vaskeri med tøj til tørre på 3 stativer midt på fortovet.
Sjovt at betragte de mange små børn der kravler midt i billedet og faktisk vokser op på fortovskanten. I Danmark ville mødrene dø af skræk for scenariet.
Der er også alle typer værksteder på fortovet. Der bliver repareret knallerter og cykler, der bliver bygget træskibe og flettet traditionelle kuglerunde sivbåde. Selv skopudseren har sin plads når han ikke spankulerer op af gaden for at spotte kunder.
Preben sov ikke så godt i nat, så efter morgenmaden og en gåtur langs stranden og tilbage langs golfbanen, fandt vi hver en liggestol og fik lidt sol på de endnu vinterblege kroppe.
Denne eftermiddag tager vi en tur op i byen og får checket restaurantlivet i byen ud. Vi mangler også lidt fornødenheder til hygge på terassen. Preben døjer med kvalme og manglende appetit, så vi skulle gerne finde en italiensk restaurant med et tillokkende menü kort.
Nå dette var en lille opdatering af rejsebloggen... badet kalder men jeg slutter lige med lidt billeder fra de seneste dage.
Hygge til jer derhjemme... kærlige hilsner Preben og Nette

PS til første billede...
Bemærk de 3 ældre vietnamesere i flyet på vej til landing... De er bare klar til deres knallert. De sad med styrthjelmen spændt på hovedet fra ca.10 minutter før landing...
Det er en anden ting hos dette folk... travlhed med at komme først til alt.. kø kultur ved de ikke hvad er ... De aser og masser og tager intet hensyn til andre... underligt.

PPS: Også den total GRØNNE appelsin på kanten af glasset...

Hej Hej...


















1 kommentar:

  1. Hej i to! Dejligt at se i er kommet over det værste sygdom m. m. Kan se i har fundet et godt sted til de sidste dage. Herhjemme har Nordjylland fået vinter med 70cm sne og snestorm! Nede hos os er det stadig mildt efter årstiden, men blæsende og masser af regn!
    Ha det godt!
    Knus Karen og Wolle

    SvarSlet