fredag den 22. maj 2015

8. Fra Petaluma til vinlandet Sonoma og Napa Vally




Hej allesammen

Så er vi her igen... Rejsen går på held men vi skal lige have lidt vinland med før vi slutter af i San Fransisco.

Onsdag d. 20 var en afslappende dag, med gåtur i byens historiske del og kaffe på én af de mange caféer ved floden midt i byen.Det er rart at få en lille pause og der er super fredeligt omkring os på pladsen. Baderummene er også super så der blev tid til forkælelse med god plads. 
Ellers læste vi lektier til vinlandet nord for os og har udset os et par muligheder til torsdagens program. Jeg tror vi ender i Sonoma området, for der er nogle fine beskrivelser fra og en RV camp i den sydlige del af området.

Et par billeder fra dagen... Vi skriver videre i morgen, når vi når frem sidst på dagen. (torsdag d.21.)

Så blev det aften torsdag... og sikke en flot dag vi har haft. Trillede ud af Petaluma mod nord og fandt snart til Sonoma dalen/området... Byen var rigtig hyggelig og der blev taget mange billeder. Vi lagde ud midt i centrum ved en stor parkeringsplads og fandt bymidten. Masser af steder at smage vin, men da vi ikke var nået vores endestation endnu blev det Café istedet.
Vi slog os ned på en Café med kaffe og kage (et lille bageri)... og blev placeret med et par, der lige var flyttet hertil. Hvor var det bare hyggeligt... En større snak om USA deltagelse i krigene mod øst med videre, var det store tema. Han havde skrevet tykke bøger om emnet, så han havde læst sine lektier. Det er første gang vi møder en amerikaner der ser på krigene ligesom os. Hans hustru er skolelærer, men havde endnu ikke fået job igen. Sjovt at høre om hendes undervisnings metoder... 

Efter et par timer i Sonoma, sætter vi kurs Napa Vally... som vi kender så godt fra vinflaskerne derhjemme. Turen er skøn, men Preben ræser afsted... Megen trafik... og vi fylder jo som bekendt hele vejen. Der er overhalings forbud hele vejen, så han må finde vigepladser hist og pist og lade de travle amerikanere komme forbi. 

Napa by er en større by, men fru GPS bringer os ind til centrum og jagten på en STOR 
p-plads begynder... Vi må noget rundt i firkanter, men finder til sidst en spot hvor vi kan holde i 2 timer. 
P-skive har vi ikke, men jeg lægger en seddel i forruden med ankomst tiden og håber det bedste.
Vi traver byen tynd og farer vild i kortet nogle gange, men ender til sen frokost i samme gade som vi har parkeret... Hvor heldigt... :-) En vietnamesisk/fransk bistro, der serverer to lækre måltider med lokal Napa Vally vin til... 
Da vi har hygget over vores mad er tiden overskredet, men vi håber det bedste og er heldige.
Nu skal vi så finde vores Camp til natten... øv hvor er det bøvlet uden internet og kun turistpapir kort, men vi er så endt op på Skyline Park udenfor byen i et flot naturområde og er godt tilfredse. Her er strøm, vand og internet og vi kan tømme bilen´s tanke før vi skal til San Fransisco. Hvad kan vi forlange mere. Da vi parkerer, svæver ørnene over os og solen skinner fra skyfri himmel. Om vi bliver dagen i morgen ved vi ikke endnu... Vi får se.


Aftensmaden fik vi også lige handlet i en Val`mart, så nu kan vi slappe af over lidt ganske lokal vin... og sludre med naboen... en stor Montana campingvogn på truck, som vi i første parket kunne se blive spændt fra. Den er "bare" monteret som vores trailere derhjemme... Se billederne...

Laks og grønsager ... hrmm god aftensmad i dag, Nettet driller lidt men jeg håber at et par billeder fra dagene kan nå med.

Vi tales ved igen på lørdag hvis alt går vel og nettet vil... knus fra Preben og Anette

























2 kommentarer:

  1. Hej i to!
    Tak for den som altid fine rejsebeskrivelse Anette. Håber i finder en ordentlig plads og nyder de sidste dage i SF. Det er en fantastisk by!
    Knus Karen & Wolle

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet